Hoppa till huvudinnehållet

Jacobsson: “Vi gav bort matchen i första”

Publicerad:
Rasmus Alm och hans lagkamrater var djupt besvikna efter slutsignalen.
Rasmus Alm och hans lagkamrater var djupt besvikna efter slutsignalen. Foto: Fredrik Narvelid

DIF släppte in två billiga mål i första halvlek. Laget lyckades därefter inte omsätta sitt överlägsna bollinnehav till särskilt många klara målchanser, utan föll med 1–2.

– Vi gav bort matchen i första halvlek, säger tränaren Stefan Jacobsson.

Degerfors offensive kreatör Rasmus Alm inledde matchen piggt, men i stället för ett hemmamål tog Dalkurd ledningen i elfte minuten.

Degerforsprodukten Emil Berger slog in en bra inläggsfrispark från mittplan.

Viktor Götesson tappade mark gentemot Robin Tranberg under dennes löpning och Dalkurdkaptenen nickade in bollen över Ismael Diawara.

– Det var otroligt dåligt agerat av oss i vår försvarslinje. Vi föll inte tillsammans och var inte med på den, säger tränare Jacobsson.

Dalkurd, som var i starkt poängbehov i botten, gav till synes medvetet över bollinnehavet till Degerfors efter målet.

Hemmalaget lyckades dock inte utnyttja sitt stora spelövertag till särskilt många farliga målchanser.

I stället ökade Dalkurd, på ett mycket snöpligt sätt för Degerfors, på till 2–0 i 41:a minuten.

Frank Arhin slog en crossboll ut till vindsnabbe högerbreddaren Joseph Ceesay, som passerade Erik Grandelius och slog in bollen i straffområdet.

"Från ingenstans"

DIF:s Gustav Granath kom först på bollen, men fick en olycklig felträff som gick åt fel håll och in i eget mål.

– Möjligtvis hade Wiktorsson kunnat ge Grandelius understöd tidigare, men det var ett självmål. Det är olyckligt och går inte att försvara sig mot. Men det var två jäkligt jobbiga mål och situationer som vi måste kunna hantera bättre överlag. Det var två mål från ingenstans.

Dalkurd, som tränas av Arvikabördige Paul Olausson, satsade på ett lågt försvarsspel och omställningar även i andra halvlek.

Degerfors dominerade bollinnehavet totalt, men kom till få farligheter fram till 90:e minuten då Erik Björndahl slog in en retur till 1–2.

Hemmalaget försökte, men kvitteringsjakten blev svår då Oliver Ekroth åkte på en känning i baksidan.

– Det var bara kramp som tur var, men forceringsfasen blev svår när vi var en man mindre. Det var dåligt spel av oss sista tre minuterna, vi hade ingen tanke alls.

Degerfors föll, trots sitt stora spelövertag, med 1–2.

– Vi gav oss själva en rejäl uppförsbacke och hade sen inte kvalitén för att kombinera oss igenom och skapa målchanser, säger Jacobsson.

– Några målchanser skapade vi visserligen, men vi är väldigt missnöjda med hur vi genomförde matchen. Framför allt i första halvlek, då lyckades vi inte alls med det försvars- och presspel vi hade tänkt oss. Inte heller med hur vi tänkte anfalla mot Dalkurd.

Alm avstängd mot Halmstad

Degerfors låg tvåa i tabellen inför torsdagens hemmamatch mot Norrby. Efter 0–0 där och 1–2 mot Dalkurd är laget nu nere på sjätteplats.

– Det är fem poäng mindre än vad vi hade hoppats på. Om man nu tycker att man ska vara ett lag för toppen, då måste man vinna sina hemmamatcher.

Jacobsson beskriver matchbilderna i de två raka hemmamatcherna som likartade.

– Både Norrby och Dalkurd var tighta och rätt låga i sitt försvarsspel. Då gäller det att ha kvalitén för att "låsa upp" och skapa målchanser. Mot Norrby hade vi fem rena lägen, i dag hade vi mindre klara målchanser.

– Vi får ta oss en funderare på hur vi ska jobba vidare med vårt anfallsspel. Hela vår metodik hakade sönder i dag, vår speluppbyggnad. Dels har vi kvalitativt större krav på våra spelare, men Dalkurd gjorde det även bra i sitt försvarsspel.

José Segura Bonilla gjorde debut i superettan när han bytte av Christoffer Wiktorsson i 79:e minuten.

Degerfors gästar härnäst krislaget Halmstad på lördag. I den matchen tvingas brukslaget klara sig utan Rasmus Alm, som drog på sig säsongens tredje varning mot Dalkurd.

Artikeltaggar

Christoffer WiktorssonDalkurds FFDegerforsFotbollIsmael DiawaraRasmus AlmStefan JacobssonStora VallaViktor Götesson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.