Vill öka kunskapen om demens

Vård & omsorg
PUBLICERAD:
Ett mer demensvänligt samhälle som underlättar för personer med demens.
Det vill Nordvärmlands demensförening ha, och för att öka kunskapen kring sjukdomen anordnar man en informationsdag på torsdag.

I samarbete med ABF norra Värmland och Missionskyrkan driver man Demensförbundets kampanj lokalt och har bland annat bjudit in undersköterskan Jannika Häggström som bland annat kommer med enkla bemötandetips. Demensteamet deltar, liksom Hörselfrämjandet och Torsby kommun, och man anordnar också en tipspromenad.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.