Målkung återvänder till Hagfors IBS

Innebandy
PUBLICERAD:
Daniel Bjord återvänder till Hagfors IBS.
Poängmaskinen Daniel Bjord, 28, återvänder till Hagfors IBS efter en säsong i Filipstads IBK.
– Allt lockar med Hibs, säger Bjord.

Hagfors IBS kan presentera sin första värvning inför kommande säsong i form av en hemvändare. Daniel Bjord, som tillhörde klubben 2014 till 2018, har skrivit på för ett år.

Under förra sejouren i klubben gjorde Bjord 113 poäng, varav 88 mål, på 77 matcher och bidrog stort till att klubben tog sig till det allsvenska kvalet både 2015 och 2016.

Förra året beslutade han sig dock för att återvända till moderklubben Filipstad.

– Det var roligt att få spela med lite grabbar som jag har spelat med tidigare, dock så var inte klubben riktigt redo för division 1 än rent organisatoriskt. Men dom jobbar på det nu vet jag och jag blir inte förvånad om dom snart är i division 1 igen och då är bättre förberedda, säger han i ett pressmeddelande.

26 poäng

Men nu bär det alltså åter till Hagfors igen för Bjord som gjorde 26 poäng på 19 matcher i division 1 förra säsongen.

– Allt lockar med Hibs. Laget och ledarna, folket i och runt klubben, folket på läktaren, ja allt egentligen. Sedan är i princip samma spelare som förra året kvar i laget och de såg ju onekligen bra ut, Hibs har ett riktigt bra lag och kommer vara med att fajtas i toppen även i är tror jag, säger han.

Fredrik Eriksson i Hibs sportgrupp ser fram emot att se Daniel Bjord i den röda tröjan igen.

– Jätteroligt att Bjord väljer att komma tillbaka till oss. Vi vet alla vad han kan prestera och vilka kvalitéer han har. Han kommer tillföra mycket i vårt offensiva spel, både genom vad han själv kan göra men också för att det är en spelare som motståndarna måste ha koll på. Vi har haft riktigt bra samtal med honom under de senaste veckorna och han känns verkligen motiverad och sugen inför den kommande säsongen, och det lovar gott tycker jag, säger Eriksson i ett pressmeddelande.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.