Lektor från Karlstad blir ledamot i nationellt expertråd

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Tonje Grahn, universitetslektor på Karlstads universitet, blir ny ledamot i miljödepartementets nationella expertråd för klimatanpassning.
– Jag brinner för de utmaningar som samhället brottas med i relation till klimatförändringar. Att jag har fått detta förtroende känns som ett stort privilegium, säger Tonje Grahn.
Tonje Grahn.
Foto: Karlstad universitet

Tonje Grahns tidigare forskning vid Universitetet har inriktats på kvantitativa beslutsmodeller för riskreduktion och riskanalys speciellt inriktat mot skyfall och andra typer av översvämningar.

– Jag blev tillfrågad på grund av min samhällsekonomiska bakgrund i kombination med min forskningserfarenhet kring bedömning av exponering och sårbarhet för naturolyckor, säger Tonje Grahn, i ett pressmeddelande.

Och fortsätter:

– I rådet ska jag och de andra ledamöterna bland annat arbeta med förslag på inriktning av det nationella arbetet för klimatanpassning, prioritering av åtgärder och analys av effekter samt uppföljning och utvärdering av det nationella arbetet med klimatanpassning, säger Grahn.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.