• idag
  12 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  14 juli
  21°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bra att Ullenhag ställer upp

Ledare
PUBLICERAD:
Nyamko Sabuni ser ut att få en utmanare om att efterträda Jan Björklund som partiledare för Liberalerna. Ekoredaktionen avslöjar att Erik Ullenhag tänker kandidera.

Ullenhag har efter en längre betänketid bestämt sig, erfar Ekot. Han vill lämna jobbet som ambassadör i Jordanien för att komma tillbaka till den svenska politiken, men han väntar med att offentliggöra sin kandidatur till efter EU-valet på söndag, enligt SR.

Det är bra att Sabuni får en utmanare. Det ger de krympande Liberalerna ett alternativ. Ullenhag har en betydligt mer socialliberal profil än vad Sabuni har visat upp. Utrymmet för ett utpräglat socialliberalt parti borde vara större än att bli ännu ett parti som drar åt höger.

Sabuni har dessutom öppnat dörren till Sverigedemokraterna, vilket Ullenhag förhoppningsvis inte gör. Det blir ett spännande landsmöte i slutet av juni, som kan avgöra om Liberalerna har en roll att spela i framtiden.

Detta är en ledarartikel som uttrycker Värmlands Folkblads politiska linje, vilken delar arbetarrörelsens värderingar och är oberoende socialdemokratisk.