Bekräftat: Franzén klar för Oskarshamn

Ishockey
PUBLICERAD:
Gustaf Franzén är klar för SHL-nykomlingen Oskarshamn.
Foto: Roger Gleisner
Redan förra veckan kunde MrMadhawk.se avslöja att Bik Karlskogas stjärncenter Gustaf Franzén var klar för nykomling IK Oskarshamn.
På måndagseftermiddagen bekräftades värvningen av Smålandsklubben.

I torsdags gick Bik Karlskoga officiellt ut med att Gustaf Franzén lämnar klubben för SHL. Uppgifterna om att han skrivit på för Oskarshamn har länge florerat och under måndagen blev det alltså officiellt.

22-åringen har skrivit på ett kontrakt över två år.

– Det finns väldigt mycket hockey i Gustaf och riktigt spännande om vi kan hjälpa honom att ta ytterligare kliv. Framför allt är han spelskicklig och har väldigt bra spelförståelse. På de flesta nivåer gör han mycket poäng och vi hoppas få ut dom här poängen även i SHL. Det som kittlar är potentialen i honom och vi får förhoppningsvis njuta av honom i två säsonger i SHL, säger klubbchefen Daniel Stolt till klubbens hemsida.

Franzén kan både spela center och ytterforward.

– Jag ser honom mest som en center, en hårt arbetande och spelskicklig sådan som också är duktig tekare, vilket är en nog så viktig detalj.