Öppet brev till Hammarö kommun

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten riktar kritik mot beslutet om omorganisering på Nolgårds förskola.
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Kritik mot omorganiseringen på Nolgårds förskola.

Jag är förälder till två barn på förskoleavdelningen Tallen 1-5 på Nolgårds förskola. Redan vid inskolningen av min äldsta förundrades jag över vilket bra jobb deras pedagoger gjort med att få ihop gruppen. Alla respekterade och tog hand om varandra, stora som små. Det uppmuntras till självständighet i alla åldrar, både i lek och vardagsgöra. Jag ser de äldre barnen utvecklas och bli förebilder i sitt sätt att behandla varandra, vilken oerhört värdefull egenskap att få med sig upp i skolåldern! Våra barn stormtrivs! Dom har massor av vänner i alla åldrar och pedagoger som är otroligt investerade i deras välmående och utveckling. Jag har aldrig varit med om en förskoleavdelning där alla verkar så nöjda. Tisdagen den 7 maj kom ett mejl. Förskolechef Emma Ahlqvist skriver att till hösten ska verksamheten förbättras. Istället för våra två avdelningar med barn i åldrarna 1-5 så ska det bli en avdelning med 1-3 samt en med 3-5. Bifogat finns en namnlista över vilket barn som hamnar på vilken avdelning. Hon radar upp fyra anledningar varav ingen har någon som helst verklighetsförankring i våra barns verksamhet då de redan uppfylls. Två av våra tre fantastiska pedagoger har nu sagt upp sig under den enda veckan sen beskedet kom. Är det såhär det ska vara? Ska vår så uppskattade avdelning rivas upp och förstöras av en helt oförankrad omorganisation som dessutom redan har förstört så mycket bara genom att kungöras? Till hösten har mina barn bara en av sina tre pedagoger kvar och kommer dessutom tvingas ifrån varandra. För att Hammarö kommun och förskolechef Emma Ahlqvist tycker att vår verksamhet inte håller måttet. Dom är inte ens där. Allt jag vill är att mina barn och deras vänner ska få behålla sin avdelning Tallen 1-5 som jag anser utan tvivel är det bästa för dom. Jag uppmanar å det starkaste Hammarö kommun och förskolechef Emma Ahlqvist att tänka om. Förstör inte vår förskola. Var istället stolta över den, det är vi.

Carolina Skotte Luks

mamma till två barn på Tallen, Nolgårds förskola

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.