Munkfors förlänger med center

Ishockey
PUBLICERAD:
Foto: IFK Munkfors
IFK Munkfors förlänger kontraktet med allsidige Viktor Chragin Hansson. Chragin Hansson stod för sin poängmässigt starkaste säsong 2018/2019.
– Det var inget snack, säger 23-åringen i ett pressmeddelande.

Senast i raden av spelare att förlänga sitt kontrakt med Munkfors är Viktor Chragin Hansson. Munkfors är dessutom hans moderklubb.

– Moderklubben är alltid moderklubben och jag trivs grymt bra med det här gänget, så det var inget snack när Olof (Nilsson, tränare) ringde och frågade om jag skulle spela, säger han.

Nu hoppas han att laget ska ta revansch kommande säsong.

– Vi gör en riktigt bra säsong och spelar en bra hockey, tyvärr räckte det inte hela vägen.

“Vass trupp”

Chragin Hansson bemästrar samtliga positioner på isen. Men den senaste säsongen spelade han för det mesta som center. 14 (10+4) poäng på 30 matcher var hans mål- och poängbästa säsong i division 2.

– Det kändes det bra. Tycker jag tog steg i rätt riktning och förhoppningsvis så blir det ännu bättre kommande säsong.

Munkfors ser ut att få ett starkt lag kommande säsong.

– Det ser ut som att vi får en vass trupp igen så jag tror absolut vi kommer vara med i toppen även och slåss om seriesegern och kvalplatserna. Själv vill jag bidra med bra tugg i omklädningsrummet, stabilt spel i båda zonerna och förhoppningsvis hänga några kassar även i år.

Tränaren Olof Nilsson är nöjd med förlängningen.

– Klok spelare som utvecklas varje säsong. Förväntar mig att han tar ännu mer ansvar och blir en av våra stöttespelare kommande säsong. En mycket bra skridskoåkare, säger Nilsson.

Totalt i karriären har Viktor Chragin Hansson noterats för 44 (14+30) poäng på 156 division 2-matcher samt 102 (41+61) poäng på 93 division 3-matcher.