Det går sakta åt rätt håll

Ledare
PUBLICERAD:
Värmland kan inte skryta med att vara ett särskilt jämställt län. Nio av tio vd:ar är män och två av tre sjukskrivna är kvinnor. Här återstår mycket att göra.

Men när det handlar om att jobba för mer jämställdhet ligger Värmland i topp i landet. Region Värmland har målmedvetet och långsiktigt arbetat med att förändra attityder och förhållningssätt. Kampanjen ”Schysst” har spridits över hela landet och den årligen återkommande jämställdhetsdagen Gen(i)us lyfter de viktiga frågor på ett bra sätt.

Det finns också företag som går före och visar vägen, som familjeföretaget Löfbergs som blev första mottagare av nyinstiftade Gen(i)uspriset. De är väl värda priset. Löfbergs har insett att såväl jämställdhet som klimatarbete är bra både för de anställda och för företagets image.

Detta är en ledarartikel som uttrycker Värmlands Folkblads politiska linje, vilken delar arbetarrörelsens värderingar och är oberoende socialdemokratisk.