Hoppa till huvudinnehållet

Ronacher (S) avsäger sig alla uppdrag

Publicerad:
Foto: Daniel Olausson

En anonym anmälan om olovliga byggen vid sjön Upplunden har nu gjort att Ann-Sofie Ronacher (S) avsagt sig alla uppdrag i Hagfors kommun.

Under förra veckan fick Länsstyrelsen i Värmland en anonym anmälan om att Hagforspolitikern Ann-Sofie Ronacher och anhöriga byggt en bastu, bryggor, badtunna och soldäck intill deras fastigheter i Gustavaskogen.

Hagforspolitiker tar ansvar för felplacerade bryggor och soldäck

Problemet var bara att de inte hade ansökt om bygglov för det hela. Något som NWT var först att berätta om.

– Vi har gjort fel, vi sökte inte dispens för strandskydd och står för det, sa Ann-Sofie Ronacher till VF.

Ann-Sofie Ronacher (S) avsäger sig alla uppdrag efter att det uppdagats felaktigheter med flera byggen vid sjön Upplunden.
Ann-Sofie Ronacher (S) avsäger sig alla uppdrag efter att det uppdagats felaktigheter med flera byggen vid sjön Upplunden. Foto: Peter Nilsson

Hagfors kommun meddelade i samma veva att man tänkte göra en polisanmälan för brott mot strandskyddet.

Nu väljer dock Ann-Sofie Ronacher att avsäga sig alla uppdrag. I ett brev till kommunstyrelsen, som kom in den 12 maj, skriver hon följande: Jag har få uppdrag kvar i kommunen och jag hade tänkt att detta skulle blir min sista mandatperiod. Det som nu hänt mig med polisanmälan och stort mediapådrag har skadat min familj mycket. Att jag utsätts för granskning är ok men hot och hat mot min familj kan jag inte acceptera... Jag är tacksam till mitt parti som fortfarande har förtroende för mig. Jag vill också tacka alla andra partier i kommunfullmäktige som inte gjort politik av det som hänt mig. Jag har alltid brunnit för Hagfors bästa och kommer alltid att kämpa för det. Hade det bara handlat om mig så vore det något annat. Min familj har blivit så indragna och de kan inte hjälpa att jag är politiskt aktiv. Vill önska er alla kämpar lycka till! Jag avsäger mig med omedelbar verkan mitt uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige, valnämnden samt ersättare i Hagforshem.

VF har varit i kontakt med Ann-Sofie Ronacher som inte vill lämna några ytterligare kommentarer.

Artikeltaggar

Ann-Sofie RonacherHagfors kommunPolitik

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.