Positiva besked för Värmland

Ledare
PUBLICERAD:
Försvarsberedningen är överens om vad som behöver göras för att rusta det svenska försvaret, men de fyra borgerliga partierna skrev inte under rapporten.

De protesterar mot att den rödgröna regeringen inte har velat binda sig vid en nivå på försvarsbudgeten på 84 miljarder kronor år 2025. Hur den striden slutar är oklart, men försvaret kommer att få sin största förstärkning sedan 1940-talet.

Det är klokt med några nyöppnade arméregementen och det är bra att Kristinehamn föreslås få tillbaka artilleriutbildningen. Samarbetet mellan Karlstad, Kristinehamn och Karlskoga har gett resultat och det är positivt för Värmland.

Nu återstår att se hur prislappen ska hanteras. Ska försvaret få en gräddfil och slippa spara om tiderna blir sämre? Är Liberalerna och Centerpartiet beredda att spräcka samarbetet och med hjälp av Sverigedemokraterna fälla regeringen?

Detta är en ledarartikel som uttrycker Värmlands Folkblads politiska linje, vilken delar arbetarrörelsens värderingar och är oberoende socialdemokratisk.