Då har jag gjort en Zetterbergare till

Krönikor
PUBLICERAD:
Vi har ett begrepp i vår familj när jag klantar till det, vilket är ofta. Det kallas att göra en Zetterbergare. Det gjorde jag mitt under det senaste kommunstyrelsemötet i Kristinehamn.

Deras sammanträden är offentliga och därför satt jag med och tog del av deras diskussioner. De brukar sitta i U-formation. Den här gång var de vända mot ett podium där friskvården informerade.

Pressen och allmänheten sitter bakom den U-formen. Jag är så gammaldags att jag använder anteckningsblock och skriver ut handlingarna. Jag brukar också rusta mig med vatten eller kaffe.

Mitt i sammanträdet skulle jag lägga undan några av mina papper på ett bord. Då välte jag ut min mugg med vatten med en smäll. Alla i församlingen vände sig om mot mig med förvånad blick.

“Så brukar jag göra”, blev mitt svar. De ryckte på axlarna och återgick till mötet. Under tiden fick jag diskret försöka skura lokalen utan att missa mötet.

Det mesta hamnade på golvet men lite kom bordet där jag hade lagt mina papper och telefoner. Så jag fick prioritera att rädda det, hålla ordning på torra och blöta anteckningar. Turligt nog var det läsbart när jag skulle skriva ner det som hände.

Det är tur att jag inte har vett på att skämmas.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.