Poäng för Kristoffersson – efter struligt kval

Publicerad:
Johan Kristoffersson kämpade till sig en poäng i det andra racet på Slovakiaring. Foto: Florent Gooden

Johan Kristoffersson fick slita hårt i helgens WTCR-tävling på Slovakiaring.

Efter ett motigt kval kunde Arvikasonen ändå kämpa sig till en poäng i det andra racet.

– Där gick det ganska bra. Jag hade lite pace och kunde vara med och köra om det. Det var kul, säger Johan Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Det har inte direkt gått som på räls hittills för den dubble världsmästaren i rallycross, som nu kör WTCR med Sébastien Loeb Racing, under de tre första deltävlingarna.

Premiären i Marocko var motig och slutade utan någon poäng Johan Kristoffersson. Den andra deltävlingen i Ungern visade på steg åt rätt håll, men utan att vara bland de allra främsta.

Och i Slovakien fortsatte problemen, då västvärmlänningen hade ett struligt kval och därmed fick starta långt bak i fältet.

I det första racet fick han starta som 22:a man, och körde i mål två placeringar bättre.

− Då chansade vi lite och testade en set up som visade sig absolut inte fungera, berättar Johan Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Kämpade sig uppåt

Ännu svårare utgångsläge blev det i det andra racet då Johan fick starta näst sist, alltså från 26:e rutan.

Han kämpade sig dock uppåt i fältet i ett händelserikt lopp under fuktiga förhållanden och kunde till slut köra in på en 15:e plats – som alltså gav en mästerskapspoäng.

Det kunde dock ha varit en ännu bättre utdelning.

− Jag hamnade på fel ställe i starterna både i race två och tre. Det var alltid någon bil som stod i vägen där jag skulle fram, säger Kristoffersson i pressmeddelandet.

I det sista racet lyckades han också avancera en del, men där räckte det inte hela vägen till poäng utan slutade med en 18:e plats.

Att topplaceringarna uteblir på grund av så mycket oflyt är en ovan situation för Kristoffersson, berättar han vidare i pressmeddelandet.

− De två senaste åren har det ju flutit på ganska bra kan man väl säga, men just nu går det verkligen bara emot.

Artikeltaggar

Johan KristofferssonMotorsport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare