Vampire Weekend - Formlös massa som går omkring och duger

Skivor
PUBLICERAD:
Vampire Weekend.
Foto: Jack Plunkett
“Det är country, jazz, soul och så mycket solsken i musiken att det kunde vara en Spotify-genererad spellista med titeln 'Summer indie mix'“.

Pop/rock

Vampire Weekend

Father of the Bride
(Columbia/Sony)

Det är sex år sedan indierockarna från New York släppte något nytt men fjärde skivan kompenserar tiden av tystnad genom att både innehålla dubbelt så många låtar som normalfallet och vara full av genresvängningar och samplingar.

Frontmannen Ezra Koenig har hunnit bli pappa och verkar ganska tillfreds med tillvaron om man vill tro den lediga känslan i musiken. Det är country, jazz, soul och så mycket solsken i musiken att det kunde vara en Spotify-genererad spellista med titeln ”Summer indie mix”. En mer illasinnad jämförelse skulle kunna vara det numera vedertagna begreppet ”dad bod”. En lite formlös massa som går omkring och duger.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.