The B.B. King Blues Band - Detta skulle chefen ha gillat

Skivor
PUBLICERAD:
“Jag skymtar en liten dos respektlöshet i kombination med glimten i ögat.”

Blues

The B.B. King Blues Band

Soul Of The King
(Ruf/Border)

I pressreleasen skrivs det mest om de kändisnamn som tydligen gästar på det här albumet med Kings kompband, men namndroppandet är ju onödigt. Sångarna/musikanterna från originalbandet fjäskar inte när de förvaltar materialet efter King. I stället skymtar jag en liten dos respektlösthet i kombination med glimten i ögat.

Gitarristen/sångaren Michael Lee är nykomlingen i bandet och har redan slagit bluesvännerna med häpnad, här finns en blåssektion med fint klös och så turas ett antal vokalister – möjligen någon med stjärnstatus – om med ett skönt, lealöst sväng.

Det här skulle chefen ha gillat, nöjd över att inte ha blivit placerad på piedestal.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.