Rivalerna lägger grälen åt sidan: “Bråkat har vi gjort nog”

Publicerad:
Per Eklund och Tommy Kristoffersson skakar hand. Foto: Privat

Per Eklund och Tommy Kristoffersson gör gemensam sak. Nu har man lagt gammalt gräl åt sidan i en nysatsning.

– Bråkat har vi gjort nog mycket, säger 72-åringen Per Eklund.

Det är norrmannen Sondre Ejven ska få ta del av de fina förutsättningarna i satsningen i Euro RX. Där man ska tävla med en Volkswagen Polo GTI RX. Tommy Kristoffersson berättar hur den gemensamma satsningen kom till.

– Vi har egentligen fullt upp med vår rallysatsning, men när Sondre ringde och frågade om en EM-styrning hörde jag mig själv säga att ”det ordnar vi”, säger den nyblivne 60-åringen.

Den egna tiden var begränsad och valde att höra av sig till Eklund och fråga om han ville hjälpa till med satsningen.

– Jag har alltid haft en stor beundran för Eklund. Det var där mitt motorsportintresse väcktes. Senare blev det hårda duster mellan oss, men en sorts hatkärlek med ömsesidig respekt vill jag påstå. Och nu på senare år har Per följt Johans karriär med genuint intresse. Därför var det kanske inte så konstigt att tanken växte fram.

"Kämpa om segrar"

Han har ett stort förtroende för resurserna som Eklund-teamet kan bidra med.

– Mycket kompetenta och även om vi också kommer att tillföra personal så blir de ytterst ansvariga för bilen och en integrerad del i Volkswagen Dealerteam BAUHAUS.

Den blott 21-årige Sondre Evjen ska nu vårdas i de rutinerade händerna.

– En ambitiös pojke som gjorde ett bra intryck i Riga. Vi ska putsa på honom och jobba med det mentala fokuset, säger Tommy Kristoffersson.

Norrmannen har stora förhoppningar.

– Jag vill kämpa om segrar i deltävlingarna och om en medalj i totalmästerskapet.

Norrmannen kommer även i år att köra Lites i Nordic-serien, men det största uppdraget blir hela EM-serien i Supercar med en Volkswagen Polo GTI RX, en bil som byggdes för några år sedan av Kristoffersson Motorsport.

Artikeltaggar

MotorsportPer EklundTommy Kristoffersson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare