De säger att en ska sluta på topp

Krönikor
PUBLICERAD:
Foto: Peter Bäcker
Vi lyckades visst ta med oss guldet hem från Dubai och jag är fortfarande lika förvånad.

Swedish Vikings, som laget hette, gick obesegrat genom grundserien, vi vann semifinalen och fick möta Saudi(arabien) Sabres i final. Med tolv sekunder kvar av matchen stod det 4–4. Jag darrade som ett asplöv i målet, ville verkligen inte ha en förlängning, i en final, i Dubai.

Tror ni inte min eminente centerforward då fick med sig pucken, rundade deras backar och kunde sätta 5–4? Om en hockeyturnering i öknen någon gång ska bli en film var det här det perfekta avslutet.

Jag föll ned på knä vid slutsignal, kastade klubba, handskar, ja – allt upp i luften innan mina lagkamrater bildade den klassiska tv-puckshögen på isen. Det var magi, salighet och ren och skär lycka. Att sedan få motta pokalen och göra vågen med publiken, det är sådana där ögonblick som en alltid kommer att minnas.

Samtidigt säger ju vissa visa personer att en idrottsperson ska sluta "på topp".

Och jag tror inte att det kommer kunna bli ett bättre avslut på en lång karriär än att få motta priset som årets målvakt, 300 meter upp i luften, bland ett 60-tal fantastiska hockeyspelare, med utsikt över Persiska viken och Burj Khalifa.

Men å andra sidan är det tråkigt med perfekta slut och det får med andra ord bli en säsong till. Vi ses Dubai!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.