Chef från HM till universitetet

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Marie Rosenlind blir ny kommunikationschef på Karlstads universitet i september.
Foto: Tommy Andersson
Karlstads universitet får en ny kommunikationschef. Hon heter Marie Rosenlind och kommer närmast från HM-koncernen.

– Det känns mycket bra. Hennes erfarenheter och kompetens kommer vara viktiga för lärosätets framtid, säger universitetsdirektör Anne-Christine Larsson Ljung i ett pressmeddelande.

Marie Rosenlind tillträder tjänsten till höstterminen i september. Hon har arbetat med både nationellt och internationellt kommunikationsarbete inom HM-koncernen de senaste sju åren och kommer med nya infallsvinklar till Karlstad, enligt universitetsdirektören.

– Jag vill att hennes kompetens i kombination med kommunikationsavdelningens erfarenheter bland annat ska resultera i positiva effekter när det gäller markandsföring, internationalisering och ett stärkt arbetsgivarvarumärke, säger Ann-Christine Larsson Ljung.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.