• tisdag
  26 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 maj
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Assisterande tränare klar för Hagfors

Innebandy
PUBLICERAD:
Fredrik Eriksson hälsar Simon Larsson välkommen som assisterande tränare i Hagfors IBS.
Foto: Hagfors IBS
Hagfors IBS har gjort klart med en assisterande tränare till Thomas Eriksson kommande säsong.
In kommer Simon Larsson, 25.

Thomas Eriksson gjorde klart för ännu ett år som tränare för Hagfors nyligen och nu kommer alltså Simon Larsson in i tränartruppen.

Larsson kommer närmast från division 1-spel i Filipstad IBK. men har ett långt förflutet som spelare i Hagfors IBS. Han tillhörde klubben mellan 2009-2015 och gjorde även kort sejour i klubben i höstas, innan han lämnade för Filipstad.

– Det var det inte självklart vad jag skulle göra inför nästa säsong, om jag skulle fortsätta att spela eller ta ett ledaruppdrag. Sen dök denna chans upp och då kändes självklart, säger Larsson i ett pressmeddelande.

Han har varit tränare förr, 2017/2018 hade han huvudansvaret i Hagfors IF Uddeholms allsvenska damlag.

– Det som lockade med uppdraget var framförallt utmaningen att vara med och träna ett bra herrseniorlag sedan ser jag detta som en utmärkt chans att utveckla mig själv genom att ha en så bra mentor som i Thomas, säger Larsson som ersätter Andreas Svensson i ledarstaben.

Fredrik Eriksson i sportgruppen är nöjd med tillskottet.

– Han kommer bidra med mycket till framförallt våra unga spelare i laget med sin erfarenhet, ledarskap och trygghet. Att han har en säsong bakom som seniortränare känns bra, han vet vad han ger sig in på och precis som han säger själv tror jag att kommer utvecklas mycket med Thomas som mentor, säger han.

Larssons debut som assisterande tränare blir redan på lördagen lördag när Hibs arrangerar en hyllningsmatch för Toni Walther, som gjort flest matcher i klubbens historia, i Uddeholm arena.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.