”Ante” Karlssons nya jobb

Ishockey
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Anders ”Ante” Karlsson återvänder till Timrå.
Foto: Håkan Strandman
Han lämnade Färjestad efter fyra säsonger som assisterande tränare.
Nu återvänder Anders ”Ante” Karlsson till Timrå – och stannar troligen ännu längre där.
Han har skrivit ett femårskontrakt.

Anders Karlsson ersätts av Peter Popovic i Färjestads tränarstab och har haft ett antal erbjudanden sedan det blev klart att han skulle lämna Värmland.

Nu faller alltså valet på en comeback i Timrå för den Sundsvallsbördige 50-åringen.

– Det känns inspirerande och roligt att vara tillbaka i Timrå IK. Det är positivt och en framtidstro i klubben just nu. Vi kommer att ha ett intressant och utvecklingsbart lag och med den härliga publik som finns i Timrå ska vi bli svårslagna i vinter, säger han.

Karlsson inledde sin tränarkarriär i Timrå IK 2007/2008 då han tog över J18-laget.

Nu blir han assisterande tränare till Fredrik Andersson i A-laget men blir även en del av juniorverksamheten.

– I Anders så vet vi vad vi får och vet vad han står för vilket är otroligt viktigt i vårat framtida arbete med att utveckla spelare. Utöver sin roll som assisterande tränare i A-laget kommer Anders även att jobba med juniorsidan och vara en del av utvecklingen på den fronten också. Han har väldigt mycket erfarenhet och en gedigen bakgrund i just juniorutveckling så det här är en fantastiskt möjlighet för oss, säger sportchefen Kent Norberg.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.