Mumin får hjälp på tveksamt sätt

Ledare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Karlstads kommun har anlitat pr-byrån Kreab för att få hjälp med kommunikationen kring Skutberget och Mumin. Det har gjorts utan regelrätt upphandling.

Stockholmsbaserade Kreab har tydliga kopplingar till Moderaterna och hamnade i blåsväder när de fick Sverigedemokraterna att ändra sig om vinster i välfärden. Byråns Sverigechef Markus Uvell avgick 2015 efter allt för täta kontakter med SD-ledningen.

Frågan är varför just Kreab valdes ut för att möta kritiken mot planerna på en Muminpark vid Skutberget. En ännu viktigare fråga är varför kommunledningen struntade i lagen om upphandling och vände sig direkt till Kreab. Kostnad: 570 000 kronor.

En tredje fråga är varför inte någon av kommunens egna många kompetenta kommunikatörer kunde skickas fram för att föra fram kommunens synpunkter och svara kritikerna, som inte har någon pr-byrå i ryggen.

Detta är en ledarartikel som uttrycker Värmlands Folkblads politiska linje, vilken delar arbetarrörelsens värderingar och är oberoende socialdemokratisk.