KBAB ska bygga nya hyresrätter på Kanikenäsbanken

Bostad & byggen
PUBLICERAD:
KBAB köper en del av Peabs mark på en tomt på Kanikenäsbanken i Karlstad. På marken kommer ett åtta våningar högt hyreshus att byggas.

– Vi vill vara en del av det som kommer växa fram här, vi tycker det är viktigt att vara med och erbjuda hyresrätter i området säger Carin Skarman, vd på KBAB, i ett pressmeddelande.

Marken som nu är köpt är planerad för ett hus i vinkel om åtta våningar med möjlighet till ytterligare en indragen våning.

Totalt räknar KBAB med att huser kommer att kunna husera 130-140 nya hyreslägenheter.

– Det här är ett led i att nå vårt mål om att bygga 150 nya lägenheter varje år och att vara med där nya bostadsområden växer fram i staden, säger Carin Skarman.

I affären som genomförts med PEAB ingår även att bygga ett parkeringshus i området.

Parkeringshuset planeras att bli 4 våningar högt och byggstarten är planerat till sommaren.

– Nu inväntar vi att KBAB:s styrelse ska fatta beslut om investering gällande byggandet av dessa lägenheter. Godkänns det så är målet att bygget ska vara igång i tidigt 2020 för att huset ska stå klart hösten 2021, avslutar Carin Skarman.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.