• tisdag
  26 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 maj
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Trots flera anbud – nyckelspelare stannar i Hibs

Innebandy
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Pontus Gustavsson skakar hand med Fredrik Eriksson i sportgruppen.
Foto: Hagfors IBS
Hagfors IBS får behålla nyckelspelaren Pontus Gustavsson, 26, som trots flera anbud från division 1-konkurrenter väljer att skriva ett nytt kontrakt.
– Helhetslösningen med jobb och sånt vid sidan av gör att Hibs är det bästa alternativet för mig, säger han i ett pressmeddelande.

Forwarden Pontus Gustavsson anslöt till Hagfors i januari 2015 och har med åren blivit en nyckelspelare i truppen.

Den gångna säsongen svarade han för 33 poäng på 25 matcher.

Men det var inte helt givet att han skulle stanna.

Anbud fanns från andra division 1-föreningar.

– Helhetslösningen med jobb och sånt vid sidan av gör att Hibs är det bästa alternativet för mig. Sen betyder klubben mycket för mig eftersom man har vart här några år, man känner sig alltid uppskattad när man kommer ner till hallen och träffar alla goa eldsjälar som ställer upp varje vecka för oss spelare, säger Gustavsson i ett pressmeddelande.

Kärnspelare

Hans nya kontrakt är skrivet på 1+1 år och i sportgruppen är man tillfreds med att Gustavsson har förlängt kontraktet.

– ”PG” tillhör av våra kärnspelare så det är både viktigt och glädjande att han stannar kvar hos oss. Han har sedan han kom tills oss i januari 2015 har han successivt blivit både en viktig spelare men också ledare i laget. Han är ett föredöme för de yngre killarna i laget vad gäller att sätta just laget i första rummet. Ser man sedan till spelarkvalitéerna så passar han fart, teknik och spelskicklig perfekt in i det sätt som vi vill spela innebandy, säger Fredrik Eriksson i sportgruppen.

Hibs har nu 17 spelare, inklusive två målvakter, under kontrakt.

– Vi är inte helt klara än, vi ligger nära att förlänga med två våra egna spelare samt att vi jobbar med att förstärka med en-två externa spelare innan vi stänger butiken inför nästa säsong, kommenterar Eriksson.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.