Gratis aktiviteter även på årets sommarlov

Politik
PUBLICERAD:
Fotbollsskola är en av de aktiviteter som barn och ungdomar i Munkfors kan delta på kostnadsfritt under sommaren.
Foto: Munkfors kommun
Tack vare ett statligt stöd kan Munkfors kommun erbjuda gratis sommarlovsaktiviteter även den här sommaren.

Regeringen har tilldelat kommunen 106 000 kronor i stöd, vilket gör att barn mellan 5-16 år, och via täta samarbeten mellan kommunen och olika aktörer, kan delta kostnadsfritt i exempelvis fotbollsskola, simskola, sommarkollo och det årliga Blåljuslägret.

– Alla barn har rätt till ett roligt sommarlov. Bidraget i kombination med engagerade föreningar gör att vi tillsammans kan bidra till en meningsfull och kul ledighet för våra barn och unga, säger kommunalrådet Mathias Lindquist (S) i ett pressmeddelande.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.