Åhlin tvingas avstå EM

Publicerad:
Fredrik Åhlin kommer inte till start i EM i år. Foto: Peter Bäcker

Det blir inget EM för Fredrik Åhlin den kommande säsongen.

Pengarna räcker inte till.

Fredrik Åhlin hade som målsättning att köra hela EM-serien 2019 efter att ha gjort tre starter förra året. Han fick revidera den målsättningen efterhand och siktade då på att köra minst fyra deltävlingar i stället.

– Får jag positiva svar kan hela säsongen vara säkrad. Men jag har aldrig startat något utan att det finns finansiering och det kommer jag aldrig göra heller, sa Åhlin i maj.

Men nu tvingas värmlänningen konstatera att det inte heller är möjligt.

“Efter förra året kände vi att vi inte hade tillräckligt med tid i bilen eller budgeten för att på allvar kämpa om segrar och när det stod klart att situationen skulle bli densamma 2019 bestämde vi oss för att ”dra ur sladden” för det här årets program”, skriver Åhlin på sociala medier.

Han fortsätter:

”Självklart är jag väldigt besviken men jag vill rikta ett stort tack till mina partners som har varit väldigt stöttande i försöken att få ihop det här. Vi kommer nu att sätta oss ner och bestämma vad vi ska köra i stället”.

Artikeltaggar

Fredrik ÅhlinRally

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare