Tom Cruise och gräsklipparen

Krönikor
PUBLICERAD:
Innan snön slog till igen hann jag klippa gräset en gång.

Det finns egentligen ingenting jag tycker om med att klippa gräset, utom möjligen att min genomusla gräsklippare delar namn med mitt favoritjaktflygplan från den tiden då jag fortfarande hade favoritjaktflygplan. Tydligen är det Tom Cruises favoritjaktflygplan också, och det är väl egentligen är det enda jag har gemensamt med Tom Cruise. Och medan jag har en dålig gräsklippare från Obs som heter P-51 har han en riktig P-51 Mustang som han kan flyga med. Olika faller ödets lotter.

Varje år när jag tar fram min genomusla gräsklippare tänker jag att det vore fint att ha en robot. Jämn och fin matta, utan mossa och utan en massa avgaser från det där man häller i istället för bensin. Det landar alltid i ett beslut om att när min genomusla gräsklippare till slut klappar ihop så ska jag göra slag i saken.

Nu är det dessvärre så att trots all sin genomuselhet har den genomusla gräsklipparen en kvalitet: den startar alltid. Ibland i ett svart moln av rök, ibland lite ryckigt, men det räcker med ett enda drag så surrar motorn igång.

Jag gissar att sådana här problem inte är någonting Tom Cruise någonsin brottas med.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.