Virtanen och Werner prisades

Ishockey
PUBLICERAD:
Två Färjestadsspelare prisades i går på SHL-awards. Jesse Virtanen vann årets back och Adam Werner vann årets rookie.

Adam Werner och Jesse Virtanen hade bägge två en stor del i att Färjestad lyckades vinna grundserien. När Markus Svensson brottades med skadebekymmer fick Adam Werner chansen i Färjestadsmålet – och tog den. Totalt blev det 26 matcher under säsongen för Werner som också fick inleda i målet i kvartsfinalserien mot HV71. Men med största sannolikhet lämnar Adam Werner Färjestad för att nästa säsong spela i Colorado Avalanches organisation.

Jesse Virtanen prisades som årets back i grundserien. Totalt blev det 41 poäng under grundserien (6+35) för Virtanen, vilket gav en fjärdeplats i SHL:s poängliga och en seger i backarnas poängliga. Även Jesse Virtanen lämnar Färjestad. För honom väntar spel i KHL med Traktor Chekyabinsk.