Valpar när de är som bäst

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Tolv stycken valpar förgyller min tillvaro just nu men de tar också anspråk på all min lediga tid.

Den 1 april föddes vår senaste valpkull, inte vår första, utan nu har vi gått över hela alfabetet utom å, ä och ö. Vad kunde vara bättre än att ge vår andra A-kull, April-namn. En heter faktiskt Almost April då hon föddes två minuter före midnatt.

När valparna öppnar ögonen och börjar tulta omkring och sen tiden därefter, är dom som mysigast. Det finns ingen bättre tid med de små liven, men det finns ett men. Det som storätarna tar in i munnen kommer ut andra vägen och efter tolv små valpar blir det mycket att ta reda på.

Jag älskar mina valpar och att se hur de utvecklas under de tio veckor de bor hos oss. Tiden går fort, lite för fort. Jag skulle vilja ha valptiden lite till. De små gör mig lycklig även om jag känner mig väldigt trött i emellanåt.

Om några veckor flyttar de till sina nya mattar och hussar, från Sandviken i norr till Lund i söder. Där de kommer att växa upp till tolv skönheter, för som en valpköpare sa under ett besök om våra vuxna hundar “ Jag har nog aldrig sett så vackra hundar förut”. Visst det är en vacker ras, irländsk röd setter och lite tar jag åt mig av att vi har lyckats med vår uppfödning under alla dessa år.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.