• idag
  2 juni
  24°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  5 juni
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  6 juni
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Hagforstränaren klar för fortsättning

Innebandy
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Thomas Eriksson, tränare i Hagfors.
Foto: HP Skoglund
Thomas Eriksson stannar som huvudtränare i Hagfors IBS och går därmed in på sin sjunde säsong på posten.

Thomas Eriksson återvände till Hibs inför säsongen 2016/2017 efter att ha lämnat klubben 2013 för en fyra säsonger lång utflykt i Granlos SSL-lag och Hagfors IF Uddeholm i damallsvenskan.

Den gångna säsongen ledde han Hibs till klubbens tredje allsvenska kval genom tiderna efter en fjärdeplats i division 1.

– Vi har gjort en väldigt bra säsong där jag vill lyfta fram jämnheten att hela tiden ta poäng som det starkaste, säger Eriksson i ett pressmeddelande.

Nästa säsong ska det bli ett mer vältränat Hagfors som kommer till spel.

– Inför nästa säsong så har vi några områden som vi lägger extra fokus på. Fysiken ska vi lyfta ett steg till vad gäller kondition där vi redan som lag ligger bra medan styrkan lyfts två steg för att kunna diktera mer i närkampsspelet. Spelmässigt ska vi bli bättre på att möta uppställt försvar, som lag måste vi hitta konstruktivare uppspel som leder till rättvända spelare i anfall och mer press på motståndaren, säger Eriksson.

”En av de bästa spelarutvecklarna”

Hibs har 16 spelare under kontrakt inför nästa säsong och från sportgruppens sida är det positiva tongångar efter att huvudtränare Eriksson, som även fortsätter att vara huvudansvarig för laget i juniorallsvenskan, valt att förlänga sitt kontrakt.

- Att få ha kvar Thomas som tränare har varit en av våra högsta prioriteringar inför nästa säsong. Han tillhör en av de bästa spelarutvecklarna i landet och har flera gånger om visat att han kan omsätta det i lagframgångar. Senaste säsongen är ett tecken på det när A-laget tog sig till kval och JAS-laget till slutspel samtidigt som flera av de unga spelarna i A-laget tog stora kliv i sin utveckling under säsongen. Det senare är ju också ett tecken på vårt samarbete med innebandygymnasiet som fortsätter fungera riktigt bra, där förstås Thomas är en nyckelfaktor för vår del, säger Fredrik Eriksson i Hibs sportgrupp i pressmeddelandet.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.