Grusdebut för Kristoffersson

Publicerad:
Johan Kristoffersson är redo för grusdebut. Foto: Tony Welam/Teambild

Johan Kristoffersson gör sig redo för sin första rallytävling på grus, norska Rally Sørland.

– Spännande! Det är med skräckblandad förtjusning man ger sig i kast med det här, särskilt som jag inte har kört rally på länge, säger Kristoffersson.

Det är första gången sedan Svenska rallyt som värmlänningen sätter sig bakom ratten i rallybilen i tävlingssammanhang. Men ett test hann han med att göra inför start.

− Det har fungerat bra. Det tog några svep att få ordning på allt, men i det stora hela hade vi inga problem alls, säger han i ett pressmeddelande.

Rally Sørland körs i trakterna runt Kristiansand i Norge och Kristoffersson får sällskap av stallkamraten Ole Christian Veiby med Jonas Andersson i högerstolen i NM-tävlingen.

− Det svåraste är att det inte finns någon klar linje var man ska åka. På vintern har man snöplogkanten att följa, men här är det svårt att veta hur mycket man ska kunna gena, om man kan lägga ner framhjulet i diket eller inte. Två graders fel vinkel kan betyda femton centimeter fel linje. Det kan bli ödesdigert eftersom vägarna här är oförlåtande.

Han ser debuttävlingen som en första förberedelse inför andra SM-deltävlingen, Sydsvenska rallyt, i slutet av maj.

Artikeltaggar

Johan KristofferssonRally

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare