Värmländska juniorer gör nysatsning

Publicerad:
Alex Gustafsson och Isak Reiersen är laddade för nya utmaningar. Foto: Christian Gustafsson

De värmländska crosskartjuniorerna Isak Reiersen och Alex Gustafsson, som kör för JC Raceteknik juniorteam, byter både klass och mästerskap i år.

Isak Reiersen, 15, från Torsby, och Alex Gustafsson, 12, från Arvika kommer att ta nya kliv i sina unga karriärer under 2019.

För Östmarksföraren Reiersen väntar full säsong i RallyX Nordic och klassen Xtreme som körs över sex deltävlingar i Sverige, Norge, Danmark och Lettland. Utöver det blir det även inhopp i nya serien Supercupen som kör sin premiär i Arvika till helgen.

– Jag är riktigt, riktigt laddad inför säsongen. Rent realistiskt sett, med tanke på att det är en ny kart och tufft motstånd, så kommer det framförallt bli ett läroår för mig. Men samtidigt vet jag att när väl hjälmen åker på vill jag vinna, säger Reiersen i ett pressmeddelande.

Tidigare har 15-åringen bland annat vunnit SM-guld i både 125 kubik och förra året blev det en titel i 250 kubik. Han har även kör en full rallycrossäsong i klassen RX Academy i både RallyX Nordic och RallyX on ice.

Alex Gustafsson, 12, är trots sin ringa ålder redan inne på sin sjunde säsong i crosskart. Nu byter han från 125 kubik till Xtreme junior och kommer att köra det finska mästerskapet, FinRX.

Svenska bilsportförbundet har ännu inte godkänt klassen i Sverige, därför blir det Finland som hägrar. Gustafsson har därför bytt till finsk tävlingslicens och kommer att representera Hyvinkään Urheiluautoilijat.

– Xtreme junior kommer absolut att bli en utmaning eftersom fyra av fem banor är helt nya. Sen är ju inte finnarna kända för att vara långsamma och försiktiga direkt. Det kommer bli hård konkurrens och jag kommer få kämpa för varje poäng. Men jag ser verkligen fram emot den här säsongen, för jag vet att det kommer bli riktigt roligt, säger Gustafsson, som även kommer att tävla i 125 kubik på hemmaplan under året, i pressmeddelande.

JC Racetekniks stallchef Joel Christoffersson tror på sina unga adepter.

– Jag startade JC Raceteknik juniorteam 2017 som ett sätt att hjälpa fram unga förare. Hittills har juniorerna imponerat och vi har sett en fin utvecklingskurva hos dem. Under de senaste åren har de tävlat i crosskart-SM, men den här säsongen ställer vi in siktet på andra mål då båda förarna kommer tävla i Xtreme. Under vårens tester har allt fungerat bra och båda verkar hittat rätt i crosskarterna. Det kommer bli en rolig och lärorik säsong för juniorerna, säger Christoffersson.

Artikeltaggar

Alex GustafssonCrosskartEKS JCIsak ReiersenJoel Christoffersson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare