Ulf Dageby Band - Inspirerande och ivrigt

Skivor
PUBLICERAD:
Ulf Dageby.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
“Dageby sjunger om långa resor som tar slut och om att det är försent att börja om, men han gör det med en motsägelsefullt hög energi.”

Gubbrock

Ulf Dageby Band

Ulf Dageby Band
(Gamlestans Grammofon/Border)

Sedan sin senaste soloskiva 1989 har Ulf Dageby ägnat sig åt att skriva filmmusik och göra nostalgiturnéer med Nationalteaterns rockorkester. På det självbetitlade albumet av Ulf Dageby Band hör vi tydligt spåren av dessa år. Den överartikulerade sångstilen skvallrar fortfarande om ursprunget från musikteater och låtarna blandar filmiska stämningar med gitarrtugg som påminner mig om Neil Youngs äventyr med Crazy Horse.

Dageby sjunger om långa resor som tar slut och om att det är försent att börja om, men han gör det med en motsägelsefullt hög energi. Texterna är tillbakablickande men sångaren känns både inspirerad och ivrig att fortsätta framåt.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.