This is Head - Naggande god indiestund

Skivor
PUBLICERAD:
“Det krävs stor musikalisk förståelse för att så bländande bemästra det monotona.”

Indie

This Is Head

X
(Adrian/Border)

Malmökvartetten This is Head har inte gjort så mycket väsen av sig på sistone, deras fjärde fullängdare X är verkligen efterlängtad. Efter att ha gått tillbaka till rötterna, jammat fram låtarna tillsammans och sedan spelat in dem under kort tid, har de format en kort men naggande god instrumental krautrockinspirerad indiestund.

Filtrerade beats och tunga basgångar bjuder in elektroniskt glitter och långsamma ödsliga gitarrer med larmet runt knuten. Man häpnar till lite när New World inleds med akustisk gitarr men den förvrängs snart in i psykedeliska feberdrömmar. Det krävs stor musikalisk förståelse för att så bländande bemästra det monotona.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.