Hoppa till huvudinnehållet

Mallbackens glädjebesked

Publicerad:
Sherifatu Sumaila väntas till slut ansluta till Mallbacken nästa vecka.
Sherifatu Sumaila väntas till slut ansluta till Mallbacken nästa vecka. Foto: Johan Nilsson/TT

Efter många om och men – nu tycks äntligen Mallbackens prestigevärvning Sherifatu Sumaila, 22, vara på väg till Värmland.

– Förhoppningsvis kommer hon nästa vecka, säger tränaren Filip Rinstad vars lag närmast möter seriefavoriten Hammarby.

Sherifatu Sumailas ankomst till Mallbacken har blivit en segdragen följetong där den offensiva spetspelaren har suttit fast i Ghana i väntan på ett svenskt arbetstillstånd.

Filip Rinstad hoppades förra veckan på att 22-åringen skulle ansluta under den här veckan men nu får han och laget vänta lite till.

Men troligen vara lite.

– Det närmar sig att hon kommer nu. Beviset på att hon har fått arbetstillstånd är tryckt och klart och finns på ambassaden i Nigeria. Nu behöver hon bara ta sig dit och sen till Sverige, förhoppningsvis är hon här nästa vecka.

Rinstad vågar inte ta ut något i förskott efter den sega historian.

– Det ska stämma med flyg och allt. Men allt har ju redan tagit dubbelt så lång tid som det borde, om inte tre gånger. Men nu vågar jag ändå vara positiv till att hon kommer väldigt snart. Vi har höga förväntningar på henne så det blir väldigt kul när hon kommer.

Till lördagens bortamatch mot Hammarby får Mallbacken dock alltså klara sig utan sitt nytillskott. Och även skadade Emmie Johansson, Elsa Hellstrand och Nathalie Hallquist. Vad gäller höftskadade Johansson har hon åtminstone börjat träna lätt igen.

Tufft motstånd

Bortamatchen rankar Filip Rinstad som en av de tuffare.

– De är väl fortfarande favoriter till att vinna den här serien även om Umeå känns riktigt vassa och kommer bli farliga. Men vi har en riktigt bra träningsvecka bakom oss och fortfarande en bra känsla.

Förra säsongen gjorde Mallbacken några av sina bästa matcher mot de absoluta topplagen och seriefavoriterna.

– Vi är ofta bra mot bra lag och det hoppas jag att vi kan ta med oss. Vi är oavsett inte livrädda för Hammarby bara för att de har ett bra lag på pappret.

Rinstad ser ingen anledning till oro efter starten i Elitettan som har gett en poäng på tre matcher.

– Det är inte starten vi hoppades på så klart men det är ingen katastrof än. Det är tidigt på säsongen. Vi har ett bra lag och behöver bara komma igång, hittills har det inte suttit riktigt.

Artikeltaggar

Elsa HellstrandEmmie JohanssonFilip RinstadFotbollMallbackens IFNathalie HallquistSherifatu Sumaila

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.