Kaia Kater - Inlevelsefullt och starkt

Skivor
PUBLICERAD:
“Kaia Katers inlevelsefulla tolkningar av faderns upplevelser får full kraft i en stämningsfylld countrysoul till banjo, gitarr, bas, trummor och bakgrundskör.“

Countrysoul

Kaia Kater

Grenades
(Smithsonian Folkways)

Kaia Katers tredje album och uppföljaren till Nine Pin, succéplattan från 2016, är en djuplodande och komplex upplevelse. Om Nine Pin fokuserade på Kaia Katers gitarr- och banjospel i klassisk old time music-stil, är Grenades en genreöverskridare där Kaia Katers karibiska rötter förenats med intryck från Kanada, där modern är född.

Albumet är en hyllning till Kaias far som 14 år gammal flydde från Grenada till Kanada efter USA:s invasion av det lilla karibiska ö-riket 1983. Kaia Katers inlevelsefulla tolkningar av faderns upplevelser får full kraft i en stämningsfylld countrysoul till banjo, gitarr, bas, trummor och bakgrundskör.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.