Big Thief - Som en session i psykoanalys

Skivor
PUBLICERAD:
Big Thief.
Foto: Michael Buisha
“Mitt i allt finns en sällsam skönhet som får upplevelsen att likna en session i psykoanalys tillsammans med Joan Baez och Stina Nordenstam.”

Folkpop

Big Thief

U.F.O.F.
(4AD)

Efter ett solosläpp förra året är Adrianne Lenker tillbaka med sitt gamla band som nu kommer ut med sin tredje skiva. Det extra F:et i slutet på albumtiteln står för ”Friends” och ofta gör bandet musik som med tiden växer till en långvarig relation. Eller som Lenker själv säger; alla låtar handlar om att bli vän med det okända.

Under en lugn yta av fint fingerplockspel är det skevt och krångligt. De späckade texterna försvinner ibland i spröda mumlanden och plötsliga skrik och skrammel håller en på tårna. Men mitt i allt finns en sällsam skönhet som får upplevelsen att likna en session i psykoanalys tillsammans med Joan Baez och Stina Nordenstam. På ett bra sätt.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.