Tidemand till rallycross-EM

Publicerad:
Pontus Tidemand kör rallycross-EM på Silverstone. Foto: Peter Bäcker

Pontus Tidemand växlar spår för en stund.

Nu är det klart att rallystjärnan kör premiären av rallycross-EM på Silverstone i England - för Per Eklunds stall.

– Jag tyckte det verkade kul när han ringde och erbjöd mig att köra på Silverstone, så det är klart att jag sa ja, säger Tidemand till SVT Sport.

Efter att ha kört de två inledande VM-deltävlingarna i rally har Pontus Tidemand jobbat i skymundan för att hitta finansiering till nya tävlingar.

Häromveckan sa han till VF-sporten att han jobbade på men inte hade något konkret att delge.

Men nu blir det tävling på hög nivå igen.

Tidemand om framtiden: ”Jobbar på”

Tidemand kommer att köra EM-premiären i Supercar på brittiska Silverstone 25-26 maj i en Volkswagen Beetle från Eklund Motorsport.

– Det ska bli kul att få köra i Per Eklunds team, det är en härlig prick och han har varit en förebild för mig när jag var mindre och är fortfarande så det ska bli roligt, berättar Tidemand för SVT Sport.

Åtta i VM

Han har rutin från rallycross sedan tidigare och körde bland annat för Mattias Ekströms stall under 2014. Då körde han sju av tolv deltävlingar i VM och slutade åtta i mästerskapet.

– Det gäller att vara på från start, det är väldigt roligt med rallycross och kul om man kan vara med och buffas på någon, säger Tidemand till SVT Sport.

Tidemand gör inhopp i rallycross

Men det är rally som har högsta prioritet fortfarande.

– Det är rally som är mitt huvudspår och det jag brinner mest för, där jag vill lyckas och ha en karriär. Så vi jobbar hårt och det ser väl ganska bra ut för att vi kommer göra ett par starter till i en WRC-bil men det är en del helger på ett år och det är alltid bra att köra och hålla igång, säger Tidemand till SVT Sport.

Han menar också att tävlingarna senare under året troligen passar honom bättre än de som väntar i vår och sommar.

– Så det är nog där vi kommer att pröva att lägga lite kraft och vara med och köra ett par tävlingar i andra halvan utav året, det är planen vi jobbar för i alla fall, säger han.

Artikeltaggar

Per EklundPontus TidemandRallycrossRallycross-EM

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare