KAU får två nya hedersdoktorer

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
En fackföreningsaktör och en före detta lärare blir hedersdoktorer vid Karlstads universitet.

Det är fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap samt och lärarutbildningen som har utnämnt de två nya hedersdoktorerna.

Sture Nordh, främst känd som fackföreningsaktör, har utnämnts av fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap.

– Jag är mycket överraskad, men så stolt och glad, säger han på torsdagen.

Sture Nordh har bland annat varit ordförande i styrelsen för Karlstads universitet. Det var han mellan 2004 och 2010.

Sture Nordh
Foto: TCO

– Karlstads Universitet tar bland annat frågorna om livslångt lärande och samverkan med externa aktörer på allvar och arbetar för ett starkt student- och lärarinflytande. Något som jag imponerades av och lärde mig så mycket av under åren som styrelseordförande. Därför känns det särskilt hedrande att bli hedersdoktor vid det lärosätet, säger Sture Nordh.

Sture Nordh var mellan 1999 och 2011 ordförande i Tjänstemännens Centralorganisation (TCO).

Den andra hedersdoktorn är Karin Sjöberg Wallby och utnämns av lärarutbildningen på Karlstads universitet. Hon har jobbat som mellanstadielärare och är medarbetare vid Nationellt Centrum för Matematikutbildning.

– Jag vill tacka Karlstads universitet som på detta sätt återigen uppmärksammar läraryrket med allt viktigt arbete som dagligen pågår i klassrummen och i samarbete mellan lärare, säger Karin Sjöberg Wallby.

Karin Sjöberg Wallby
Foto: Sara Wallby

Karin Sjöberg Wallby utexaminerades som mellanstadielärare från dåvarande Högskolan i Karlstad och har sedan dess jobbat för att förbättra matematikundervisningen.

– Jag är mycket glad och hedrad över detta erkännande av mitt arbete, där en viktig grund lades vid min lärarutbildning i Karlstad.

Sture Nordh och Karin Sjöberg Wallby kommer att få sina utmärkelser vid Akademisk högtid i oktober.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.