Hoppa till huvudinnehållet

Hög målsättning för crosskarttalangen

Publicerad:
Nils Andersson är taggad inför säsongspremiär på hemmaplan i Arvika.
Nils Andersson är taggad inför säsongspremiär på hemmaplan i Arvika. Foto: Privat

Nils Andersson, 19, från Arvika är redo för säsongspremiär i crosskart på hemmaplan i Arvika – i ett rekordstort startfält när Supercupen inleds.

Nils Andersson tog hem totalsegern i crosskart vid RallyX-serien förra säsongen och kommer rejält taggad inför säsongens första tävling i nystartade Supercupen som körs hemma på Westombanan.

Supercupen är en ny cup med rallycross för klasserna Supernationell, 2400, 2150, JSM samt crosskartklassen Xtreme. 47 anmälda crosskartförare är med i Arvika och i rallycrossklasserna återfinns totalt 92 förare i anmälningslistan.

Nils Andersson hoppas på succé på hemmaplan men är väl medveten om den tuffa konkurrensen.

Han kan dock luta sig tillbaka mot en andraplats vid SM-premiären på samma bana förra året.

– Westombanan är kanske den mest utmanande banan i Sverige med flera tekniskt krävande partier. Den är snabb men ändå kurvig vilket inbjuder till omkörningar. Jag minns förra årets SM tävling då jag lyckades göra 7 omkörningar, även om det naturligtvis är än bättre att ta starten och inte behöva köra förbi, säger Andersson i ett pressmeddelande.

Många vinnarkandidater

Han ser ett 15-tal konkurrenter som potentiella vinnare i tävlingen. Här finns bland andra klubbkompisen Jimmie Österberg, Finnskogas Isac Egonsson, Viktor Andersson, Bollnäs och Jan-Emil Wilsberg, Kongsvinger.

Andersson kommer framöver främst att fokusera på RallyX Nordic, som inleds i Höljes 18–19 maj, där han hoppas på att försvara sin titel.

– Bilen är renoverad och jag har kört fler mil än jag gjort tidigare tack vare vinterns Rallytävlingar. Jag vann förra årets tävling i Höljes, och jag hoppas kunna upprepa den bravaden om två veckor.

– Jag har aldrig tidigare varit så väl förberedd inför säsongsstarten, så jag ser verkligen fram mot en spännande säsong”, säger Nils Andersson som under vintern bland annat har kört rally och gjort ett inhopp i RallyX on ice.

Artikeltaggar

CrosskartJimmie ÖsterbergNils AnderssonSupercupenTeam Westom

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.