Magipyssel på Harry Potter-dagen

Böcker
PUBLICERAD:
Harry Potter-dagen, alltså den dag som Slaget om Hogwarts utspelade sig i bokserien, firas traditionsenligt på Hagfors bibliotek under torsdagen.

Här kan du göra ditt eget Harry Potter-pyssel som att tillverka din egen trollstav eller skapa egna fantastiska vidunder. Eller delta i tipspromenaden, leta efter gömda föremål från böckerna med mera.

Personalen kommer också klä ut sig och erbjuda högläsning från J.K. Rowlings böcker som blev sju till antalet.

– På Hagfors bibliotek vill vi gärna uppmärksamma dagen eftersom det är så många människor, i alla åldrar, som har mött Harry Potter, både i böckerna och i filmerna. Det går att göra mycket roligt på temat trolldom och Harry Potter och att göra en särskild dag med det passar väl in i vårt läsfrämjande arbete, säger Linnéa Lindberg, kultursamordnare i Hagfors kommun, i ett pressmeddelande.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.