Hoppa till huvudinnehållet

Förskingrade 228 000 från pappan

Publicerad:
Fadern gav sin dotter tillgång till två bankkonton för att sköta om ekonomin. Nu misstänks hon istället ha tagit ut 228 000 kronor för egen räkning.
Fadern gav sin dotter tillgång till två bankkonton för att sköta om ekonomin. Nu misstänks hon istället ha tagit ut 228 000 kronor för egen räkning. Foto: Fredrik Sandberg/TT

En äldre man har polisanmält sin egen dotter för förskingring efter att hon vägrar att svara på både telefonsamtal och meddelanden.

Allt började med att duon träffades hemma hos fadern där de kom överens om att dottern framöver skulle sköta faderns ekonomi. Snart upptäcker dock mannen att det har gjorts två kontoutdrag från hans två olika bankkonton, enligt anmälan.

– Tillsammans var uttagen på 228 000 kronor. Målsäganden har sedan dess inte sett till henne. Han har ringt dottern flera gånger men hon svarar inte, säger Bo Jansson, stationsbefäl vid polisen i Karlstad.

Nu har det gått så långt att mannen gjort en anmälan om förskingring. Det framgår inte om båda kontona har töms på pengar helt och hållet.

Artikeltaggar

Bo JanssonBrott & blåljusFörskingringPolisanmälanVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.