Det var en påsk i lidandets tecken

Krönikor
PUBLICERAD:
Årets påskhelg kan man säga firades som de brukade uppmärksammas förr. I lidandets tecken. Då tog vi oss an både husvagn och trädgård.

Under långfredagen åkte vi ner till campingen och började fixa i ordning husvagnen inför premiären. Vi hann längre än väntat. Vi fixade i ordning golvet till förtältet, med mattor. Därefter satte vi upp själva förtältet. Eftersom de hade hotat med regn senare ville vi vara säkra.

Nu verkar det utebli. Efter det fyllde vi förtältet med nästa alla saker och kopplade in avloppet. Så det blev en lång och lidande fredag. Dessutom var det varmt. Så vi somnade snabbt, väl hemma igen.

På annandagen hade jag lovat min mamma att hjälpa henne med att få bort några stubbar efter sälgar. Det gick väl sådär kan man säga. Vi kom halvvägs med den ena. Det är svårt att angripa stubbar när man inte vet hur rötterna växer. Är det lättast att klyva den först eller gräva och såga bort rötterna? Finns det något smart husmorstips bland läsarna? Kontakta gärna mig?

Den 1 maj har förresten campingen sin premiär. Då gör vi förhoppningsvis första övernattningen i husvagnen. Gött!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.