Vargen - Kunde ta ut svängarna mer

Skivor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Reine Johansson och Mia Rosengren.
Foto: Jakob Nilsson
“Det är tryggt men lite trist att spela in ännu en version av Ulf Dagebys 'Men bara om min älskade väntar'.“

Att översätta Bob Dylan är förmodligen som att lösa korsord för svenska trubadurer. En hjärngymnastik som för det mesta roar översättaren mer än lyssnaren. Reine ”Vargen” Johansson och Mia Rosengren gör på detta duettalbum trevliga och trogna försvenskningar och klär sångerna i kompetent P4-country. De spelar bland annat fin honky tonk i "Jag kan va din älskling i natt".

Det är dock synd att de inte vågat ta ut svängarna mer i låtval och tolkningar. Det är tryggt men lite trist att spela in ännu en version av Ulf Dagebys "Men bara om min älskade väntar". Jag hade hoppats på en större aptit att ta sig an materialet av en artist som själv kallar sig för Vargen.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.