• söndag
  12 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  14 juli
  21°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Stjärnan kommer till Hammarö

Ridsport
PUBLICERAD:
Malin Baryard-Johnsson kommer till start i Wermland Equestrian Games även i år.
Foto: Nils Petter Nilsson/TT
Malin Baryard-Johnsson, 44, gillar Wermland Equestrian Games.
Nu står det klart att den svenska stjärnan återvänder till tävlingarna 9–12 maj.

Välmeriterade Malin Baryard-Johnsson, med bland annat OS- och VM-silver i bagaget, gjorde comeback i Hammarötävlingarna förra året efter några års frånvaro.

Då tävlade hon med unghästar under tävlingens första dagar och samma upplägg gäller i år. Baryard-Johnsson kommer att tävla under de första två dagarna, torsdag 10 och fredag 11 maj, innan hon beger sig till Madrid för tävlingar i Global Champions Tour.

Den femstjärniga tävlingen, där den totala prissumman är 430 000 kronor, har redan fått klartecken från stjärnskottet Irma Karlsson och slog i taket med anmälningarna redan för flera veckor sedan. Då hade 930 hästar anmälts till tävlingen som endast kan ta emot cirka 800.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.