Peter Doherty & the Puta Madres - Vi har hört

Skivor
PUBLICERAD:
Pete Doherty.
Foto: Francois Mori
“Teatraliskt blandas med sentimentalt. Känslan av att man hört alltsammans förut hänger med.”

Indierock

Peter Doherty and the Puta Madres

Peter Doherty and the Puta Madres

(Strap Originals/Border)

Den 40-årige rockstjärnan och strulpellen släpper ett tredje soloalbum, den här gången med nytt band. Nytt och nytt förresten, de har turnerat ihop några år med det här materialet, som liveinspelades under fyra dagar i en stuga i Frankrike.

Resultatet känns improviserat. På smäktande singeln Paradise is Under Your Nose delas micken med gitarristen Jack Jones (från bandet Trampolene) och skivan igenom får Miki Beavis mycket utrymme med dramatisk fiol.

Teatraliskt blandas med sentimentalt. Känslan av att man hört alltsammans förut hänger med, kanske för att munspelet låter som Bob Dylan och ett spår är en Velvet Underground-cover, dock med en hel vers från Oasis inslängd i mitten.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.