Nykomlingen värvar dubbelt

Innebandy
PUBLICERAD:
Marcus Skager lämnar Karlstad IBF för Nilsby, nykomling i division 1.
Foto: Håkan Strandman
Nilsby IK fortsätter att värva meriterat inför debuten i division 1 kommande säsong.

Senast i raden av nyförvärv är Marcus Skager, senast i allsvenska Karlstad IBF, och Daniel Lundh, som började säsongen i Karlstad IBF men avslutade den i Skattkärr i division 2.

– Daniel är en måltjuv av hög klass. Hans 44 poäng på 18 matcher säsongen 17/18 imponerar oerhört. Fick det lite tuffare i Karlstad och gick tillbaka till Skattkärr under året. Men en vältränad Daniel är ett lyft för alla lag. Så nu gäller det att ta fram piskan på sommarträningen, säger Nilsbys Janne Svensson.

– Marcus har vi sneglat på under senare tid. Jag har sett honom många gånger i både ungdomsmatcher och i seniorsammanhang och sett en riktigt bra utveckling. Jag tycker han fått oförtjänt lite speltid i allsvenskan och tror vi kan ha en stor potential här. Fantastiskt kul att ha båda med till hösten.

Sedan tidigare har Nilsby värvat Sebastian Lie, från Karlstad, och Rasmus Hassellund från Skoghall.

– Vi är väldigt nöjda med vår trupp och det ska bli kul och se om vi kan störa de stora pojkarna i höst. Vi har respekt för uppgiften, men kul ska det bli, säger Svensson.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.