Hoppa till huvudinnehållet

Jakobsson kommenterar FBK:s status på backsidan

Publicerad:
Färjestads general manager Peter Jakobsson börjar få en gedigen backsida till sitt förfogande.
Färjestads general manager Peter Jakobsson börjar få en gedigen backsida till sitt förfogande. Foto: Håkan Strandman

Sebastian Erixon tar den sjätte backplatsen i Färjestad nästa säsong.

Nu kommenterar general manager Peter Jakobsson hur läget är kring Ilari Melart, Robin Press, Jesse Virtanen och talangen Albert Johansson.

Sebastian Erixon skrev på för två nya år med Färjestad och blir därmed den sjätte backen in i lagbygget för nästa säsong. Sedan tidigare finns Mikael Wikstrand, Johan Ivarsson, Jens Westin, Lucas Ekeståhl Jonsson och Linus Arnesson kontrakterade.

Det börjar därmed bli ganska fullt på backsidan i truppen. VF-sporten har tidigare avslöjat att Jesse Virtanen och Robin Press lämnar laget samtidigt som Ilari Melarts framtid är högst osäker.

– Vi har sex backar nu, sju kanske, säger Peter Jakobsson.

Ilari Melart berättade att han inte vill ge sig in i nya kontraktsdiskussioner innan han har genomfört den stundande knäoperationen.

– Det är den dialogen vi har haft. Han får se till att fixa knät så han är fit for fight, sen får vi se lite hur vår situation ser ut därefter. Vi har trivts bra med Ilari och han har trivts väldigt bra i Karlstad.

Jag antar att han inte är en av era billigaste backar?

– Nej, det kanske han inte är.

Hur påverkar det?

– Vi får se lite grann när han är frisk, hur det ser ut där och då, vilka behov vi har.

Melart om hemliga operationen och FBK-framtiden

Robin Press är i sin tur på väg till Finland.

– Det har nått mig ryktesvägen men vi har inte fått hundra procent besked ännu.

Poängstark back

Jesse Virtanen är förlorad till KHL enligt VF-sportens uppgifter. Peter Jakobsson vill inte bekräfta.

– Vi får se litegrann vart det tar vägen.

Behöver ni få in en poängstark back?

– Vi kanske har fått in det. Lucas (Ekeståhl Jonsson) har gjort sina poäng i Finland två år i rad och vann poängligan i Björklöven innan han drog dit. Linus (Arnesson) kan också bidra offensivt. Men vi får se vad som händer framöver.

Tunga beskedet: Virtanen lämnar FBK

Försvinner Robin Press finns inga högerskyttar på backen.

– Nej, det stämmer. Men de växer inte på träd heller.

Färjestad har för avsikt att plocka upp Albert Johansson, som för närvarande spelar U18-VM med Småkronorna, i A-truppen nästa säsong.

– Just nu har vi låtit honom koncentrera sig på U18-VM men vi ska ha en sittning när han kommer hem. Han är en landslagsspelare och en av de bästa i sin årskull, klart han ska ges en chans. Vår förhoppning är att han ska ingå i en A-lagskonstellation.

Peter Jakobsson är för övrigt mycket nöjd med att Sebastian Erixon förlängde sitt kontrakt.

– Det känns jättebra. Han har varit här länge och är en viktig kille för oss. Han sprider mycket glädje och energi och kommer att vara en viktig del i laget.

Var du orolig för att han skulle lämna er?

– Klart man alltid är lite orolig men vi har haft en bra dialog hela tiden och hans avsikt har varit att stanna och vi har velat behålla honom, säger Peter Jakobsson.

Artikeltaggar

Albert JohanssonFärjestad BK HerrIlari MelartIshockeyJens WestinJesse VirtanenJohan IvarssonLinus ArnessonLucas Ekeståhl JonssonMikael WikstrandPeter JakobssonRobin PressSebastian Erixon

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.