Aldous Harding - Som att sticka hål i en ballong

Skivor
PUBLICERAD:

“Vissa försynta passager blir nästan störande infantila medan de nio låtarnas enformighet får skivan att kännas som ett dubbelalbum.”

Singer/songwriter

Aldous Harding

Designer
(4AD/Playground)

När ”Party” (med sin gravt missvisande albumtitel) släpptes 2017 satte Aldous Harding Nya Zeelands folkpop-scen på kartan. Hennes gothtolkning av genren hyllades för både sin kuslighet och skönhet och själv jämfördes hon med giganter som Nico, PJ Harvey och Kate Bush.

Kanske blåstes mina förväntningar upp för mycket för när ”Designer” rullar igång känns det som att sticka hål på en ballong. Rösten rör sig fortfarande ledigt mellan ljust och mörkt och djärvheten i att hålla arrangemangen minimalistiska finns kvar. Men vissa försynta passager blir nästan störande infantila medan de nio låtarnas enformighet får skivan att kännas som ett dubbelalbum. Synd på en pop som absolut inte är dålig, bara lite väl tråkig i längden.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.