Kristoffersson siktar på ungersk revansch

Publicerad:
Johan Kristoffersson hade en tung debuthelg i WTCR men hoppas lyfta något i Ungern. Foto: Frederic Le Floc'h/DPPI

Premiären i WTCR blev inte vad han hoppades.

Nu vill Johan Kristoffersson ta revansch när säsongen rullar vidare på Hungaroring i Budapest.

– Jag förväntar mig inte att vi kommer att vara topp fem redan nu, kanske inte topp tio heller, men jag hoppas att vi ska vara betydligt närmare de andra teamen, säger han.

Johan Kristofferssons debut med Volkwagenstallet Sébastien Loeb Racing i WTCR på stadsbanan i Marrakech blev ingen succé. Två 17:e-platser och ett brutet lopp blev västvärmlänningens facit. Han ser framför allt misslyckandet i kvalet som extra tungt.

− Mitt sämsta kval någonsin, ända sedan jag började med det här 2008. Men jag vet att det kan svänga mycket, så jag var väl förberedd på en motgång, säger Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Nu hoppas han på ett uppsving i Ungern. Teamet har gjort en grundlig utvärdering och ett extrainsatt test i Frankrike för att hitta farten.

– Det är framför allt när vi ska kliva på gas ut ur sväng som det inte har varit bra, berättar Kristoffersson, som tror att man har kommit närmare en lösning, men han räknar inte med några underverk inför helgen i Ungern.

Han har erfarenhet från Hungaroring sedan tidigare.

– En jättefin bana, dessutom är den nyasfalterad. Jag körde Superstars där 2012 och har även varit och testat i år med teamet.

Artikeltaggar

Johan KristofferssonMotorsportSébastien Loeb RacingWTCR

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare