Walfridson gör satsning i RX2

Publicerad:
Jimmie Walfridson kör säsongspremiären i RX2 och planerar att starta i ytterligare tre deltävlingar under våren och sommaren. Foto: RX2 International Series

Värmlänningen Jimmie Walfridson, 28, är klar för säsongspremiären i RX2-mästerskapet – efter att ha hittat en lösning i sista stund.

– Huvudmålet i år är att köra hela RallyX Nordic och SM. Men jag kommer göra några starter även i RX2 International Series, säger han i ett pressmeddelande.

Det blir ytterligare en värmlänning på startlinjen när rallycrossäsongen i Europa brakar loss i Barcelona kommande helg. Jimmie Walfridson fick klart med värmländska teamet JC Raceteknik i sista stund och kommer nu att göra Simon Olofsson sällskap på gridden i RX2-mästerskapets första deltävling.

– Det kommer bli väldigt spännande och utvecklande att få köra på nya banor utomlands också. Jag ser verkligen fram emot den här säsongen, säger Walfridson i ett pressmeddelande.

Förutom VM-deltävlingen i Barcelona är värmlänningen plan att även köra deltävlingarna i Belgien (11–12 maj), Hell (15–16 juni) och Höljes (6–7 juli).

– Det blev lite av en sista minuten-lösning. Jag var beredd på att titta på tävlingarna online i helgen så jag är väldigt glad över att faktiskt få vara med, säger han.JC Raceteknik även till start med Ben-Philip Gundersen och William Nilsson i Barcelona och startfältet består av totalt 13 bilar

RX2-mästerskapet består av totalt sju deltävlingar under året och körs som en supportklass till VM.

Artikeltaggar

Jimmie WalfridsonRallycrossRX2

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare